Automatiske porte og bomme – adgangskontrol til hegn

Som smede firma, er en stor del af vores arbejde inden for adgangs kontrol. Her snakker vi så porte, stolper, pullerter og hegn af forskellige typer. Det kan enten være et smedejerns hegn som vi laver fra bunden, eller det kan være et industri hegn som de har købt hos et hegnfirma, som f.eks. Ishøj Hegn A/S, SER Hegn eller Moosdorf, som så efterfølgende skal tilpasses. Dette er især til industrien og virksomheder, som f.eks. børnehaver, skoler eller fabrikker, hvor man ønsker at holde visse folk inde eller ude. Når vi taler om adgangskontrol, så er det ikke blot et hegn. Men alt hvad der hører til dette, så som porte, stolper, bommer og pullerter, samt alle de andre småting. Lad os tage et kik på nogle af de forskellige elemeter smede kan arbejde med, inden for adgangskontrol, hegn og porte.

Se også: Forskellige typer af hegn og porte

Automatik til porte

For mange kan det være irriterende når man skal ind i et lukket område, at skulle stå ud af bilen for at åbne en bom eller port. Derfor vælge mange firmaer i stedet at få opsat automatiske porte og låger, så man dermed slipper for det med at skulle ud af sit køretøj.
Der findes et hav af forskellige tilvalgs ting til disse automatiske porte, låger og bomme. Alt lige fra kodetastaturer, håndsendere, nøglekontakter til mobiltelefoner osv. Noget af det lyder måske næsten helt science fiction-agtig for nogle, men faktisk er der en del som benytter sig af ting som håndscannere eller øjenscanner som adgangskontrol. Dette er blot et par af de ting som hører under Automatik til porte.

Automatiske pullerter

En automatisk pullert, er de stolper som kan køre op af jorden, for f.eks. at forhindre at man kan passere vejen med et køretøj.
Man ser ofte disse nede på havneområdet, hvor man ønsker at begrænse adgangen til visse områder, enten i perioder eller kun for uvedkommende. Ofte finder man automatiske pullerter, sammen med faste ikke automatiske pullerter, da det som regel kun er dem som står i selve kørebanen, man har brug for at kunne køre ned efter behov.

Se også: Læs mere om mobilhegn her

Mobilhegn og byggepladshegn

Et mobilhegn er et transportable hegn, som ofte anvendes midlertidigt. F.eks. på byggepladser, hvilket også er grunden til at de går under betegnelsen byggepladshegn. Det kan også være til arrangementer som f.eks. et cykelløb, hvor man har brug for at opsætte et mobilhegn for at holde tilskuerne væk fra kørebanen.

Panelhegn

Et panelhegn er et kraftigt og solidt hegn af hegn af galvaniseret, svejste stålgitre og støbte stolper. Hegnet består af planer eller sektioner, hvilket gør det nemt at udvide og tilpasse. Det er et af de mest benyttede hegnstyper i Danmark, hvis man ser bort fra de forskellige havehegn. Panelhegn benyttes til en lang række forskellige formål, og kan nemt kombineres med forskellige former for automatiske porte og låger. Det kan f.eks. være til indhegning af tilskuer pladser på et stadion.

Trådhegn

En anden rigtig populær hegnstype er et trådhegn. Det er en klassisk hegnstype, som har mange forskellige betegnelser og anvendelser. Et trådhegn er et hegn, som har en meget alsidig anvendelse, og kan bruges til sikring de fleste steder. F.eks. ser man ofte trådhegn omkring børnehaver, skoler og den slags. Steder hvor høj sikkerhed ikke er påkrævet, men man alligevel har brug for en hvis form for adgangskontrol.

Fletværkshegn

Fletværkshegn er en type af trådhegn, udført med maskinfletværk. Det er enten galvaniseret eller plastovertrukket, og fås i flere forskellige farver. Bruges ofte til indhegning af udendørs arealer som grønne områder, institutioner og parker, lige som med det klassiske trådhegn, steder hvor stor sikkerhed ikke er et krav.

Gitter hegn

Gitter hegn og rørhegn er endnu to populære hegnstyper i Danmark. Dog ikke helt så anvendt som trådhegn eller panelhegn, men stadig hegnstyper man ofte ser omkring forskellige industri bygninger.

Et eksempel på et smedejerns hegn lavet af nogle smede

Smedejerns hegn

Denne hegnstype er ofte meget dekorativ, og ses især omkring større villaer. Kan også være omkring en trappe eller terrasse, hvor man bruger et smedejernshegn. Ofte ses denne type af hegn i større villaer i den mere klassiske stil.

Dette er blot et lille udkaster over de muligheder som findes. Udover de type af hegn, porte og pullerter, vi har set på her i artiklen, så findes det mange andre typer. Men til langt de fleste formål vil man kunne nøjes med dem har set på her.