Børnepasning og babytøj

Har du en lille ny og overvejer du at få ham eller hende passet, så er det ikke altid lige så nemt som mange tror. Især hvis det er dit første barn så er der pludselig en hel masse nye problemer, når barnet kommer i den alder hvor du skal til at kigge efter børnehave eller dagplejer. Hvad skal man vælge? Skal jeg selv sørge for babytøj eller børnetøj? Hvor skal jeg få barnet passet. Dette er blot et par af de mange spørgsmål som mange render ind i når tiden kommer.

Børnepasning og børnetøj - hvad skal jeg nu vælge?

Fordele ved offentlig børnepasning

Selvom flere af os vælger en privat børnepasning, så er det alligevel de fleste af os som vælger offentlig børnepasning. Det er ofte nemmere og man ved cirka hvad man får. Der er mere kontrol med de offentlig, og de har nogle faste regelsæt de skal følge.
For mange af os, betyder det en ekstra sikkerhed og vi ved cirka hvad vi kan forvente af en offentlig børnehave. Har er der ikke noget krav til børnetøj, bleer og den slags. Lidt lige som i vuggestue hvor der heller ikke var krav til maden og babytøj.
Bor man f.eks. på Møn, Præstø eller Lundby, så er det måske nemmere at finde en offentlig børnehave frem for en privat. Bor man til gengæld i en større by som Vordingborg eller Aarhus, så er det ofte noget nemmere at få privat børnepasning. Ved at vælge den offentlige så er chancen for at de bliver passet af en uddannet pædagog ofte lidt større. Derudover er der mere kontrol med børnehaven.

Læs mere om børnepasning: Sådan finder du en børnehave på Møn

Fordele ved privat børnepasning

Personligt vil jeg foretrække privat børnepasning eller en privat børnehave frem for de mange offentlige tilbud. Det kan godt være at der er mere kontrol og stabilitet ved de offentligt. Men det er netop også hvad der dræber kreativitet og indlæring hvis du spørger mig. F.eks. vil jeg meget hellere vælge en privat børnehave som tilbyder bondegårds børnepasning, et sted hvor de omgås køer, grise, kaniner, ænder osv. Frem for blot at omgås de andre børn. Eller en sport børnehave hvor de dyrker idræt flere gange om ugen, og virkelig får brugt deres krop. Vi ved jo alle at børn slet ikke bevæger sig nok nu om dage.
En anden grund til at jeg foretrække de private dagplejere eller børnehaver, er at det som regel er de samme som passer barnet igennem hele tiden der. Man ser jo ofte utrolig stor udskiftning i pædagoger, hver gang en kommune skal spare lidt penge eller på grund at brugen af mange vikarer. Det er nu engang lidt mere trygt når man ved hvem som passer på sit barn, og det ikke er en ny hver anden uge.

Læs mere om børnehaver: Hvor finder jeg en børnehave ved Præstø?

Lokal børnepasning eller køre efter det?

Bor man i en mindre by som Møn eller Præstø, så er det ikke sikkert der er en børnehave eller dagplejer lige i nærheden, som tilbyder de ting man leder efter. Hvor langt skal man så være villige til at køre? Langt de fleste vælger den institution som er tættes på, hvor man måske burde vælge den bedste, inden for en hvis radius, i stedet. Vil man gerne have mere aktive børn, så bør man vælge en børnehave hvor de kommer mere ud, en hvor de dyrker lidt sport, eller dans.
Hvor langt man skal være villig til at køre hver dag, er lidt et spørgsmål om kvaliteten af børnehaven, samt hvor travl man har det i hverdagen.

Læs mere om babytøj: Børnepasning og babytøj til den lille ny

Som du nok kan se, så er det at finde en god børnepasning ordning bestemt ikke en nem ting. Det er noget som man bør sætte sig lidt ind, og bruge noget tid på at se hvilke tilbud som er i nærheden af en. Så hvad enten du bor i Vejle, Præstø, Vordingborg eller Møn, så er der sikkert nogle gode muligheder i nærheden af dig.