Før du køber dit babytøj

valg af babytøj til babyer som er drenge eller pigerAt shoppe babytøj til de små er en af de bedste ting ved at vente et barn, men hvad skal man lige overveje inden man går i gang med at købe baby tøj, det ser vi lidt nærmere på her.

Køb ikke for meget babytøj til nyfødte
Babyer vokser utroligt hurtigt i de første par uger og derfor kan en nyfødt kun passe tøjet i en meget kort periode. Det er også stor forskel på hvor stor en nyfødt er så selvom du køber en størrelse 0-3 måneder er det ikke sikkert at det vil passe til lige netop dit barn. Langt de fleste forældre modtager også en masse babytøj som gaver, her kan det ofte være en rigtig god at bytte noget af det til en større størrelse så du også har noget barnet kan passe 3 måneder senere. Så køber du noget inden du ved hvor stor barnet er, husk altid at gemme dine kvitteringer så det kan byttes hvis det ikke skulle passe.

Hvordan skal det af og på?
Babyer er generelt meget fleksible, men der er nok alligevel nemmest for alle, så du ikke behøver at vende barnet som et slangemenneske for ting som bleskift eller bad. Ser derfor altid efter om tøjet har en åbning i bunden der kan knappes op eller en lynlås på forsiden så du nemt og hurtigt kan komme til at foretage ting som bleskift. Hvis tøjet er beregnet til at blive trukket over barnets hoved, skal du sørge halsåbningen er blød og meget elastisk, så du ikke behøver at trække den over babys hoved.

Nem vedligeholdelse
Med mindre det er til en bestemt lejlighed er det ofte for meget besvær med babytøj der ikke kan komme i vaske og tørremaskinen. Tjek derfor etiketten på tøjet for at sikre dig at det tåler maskinvask. Du vil faktisk blive overrasket over hvor meget babytøj som ikke tåler maskinvask.

Baby Komfort er vigtigt
Tryklåse, lynlåse og elastikker kan mange gange være kilder til ubehag for barnet, især hvis de sidder de forkerte steder eller er tæt mod barnets hud. Kig efter tøj, der har et lag af stof mellem din baby og lynlåsen, og sørg også for at elastisker er dækket og at tryklåse ikke har uslebne kanter som kan komme i kontakt med huden på dit barn.

Benyt flere lag af tøj
Med mindre det er rigtigt varmt har de fleste babyer brug for et ekstra lag af tøj. Så vælg altid baby tøj som gør dig i stand til hurtigt og nemt at tilføje eller fjerne et ekstra lag tøj for at gøre det så behageligt som muligt for dit barn. Hvis du bor et stod hvor der ofte er kold kunne en fleece joggingdragt være et godt valg da en tyk vinterjakke ofte er ubehagelig for barnet at have på i længere tid.

babysokker og sko
Babysokker er noget som alle bør købe, især hvis du føder dit barn om vinteren. Ofte tager det en del prøven inden man finde nogle sokker som passer perfekt til barnets fod. Husk også at babysokker har det med at falde af en del, af samme grund benytter mange forældre sig af et par bløde sko til babyer også selvom de ikke selv er i stand til at gå.

Kilde:
Babylux.dk – Alt i babytøj og babyudstyr
http://www.babylux.dk