Programmeringssproget Perl

historie
PERL ( Praktisk Udvinding og rapport Sprog ) er et relativt nyt sprog. Det blev skabt i 1986 af Larry Wall. Det er gået gennem et versioner Perl, Perl4, og den nyligt udgivet Perl5.

nye funktioner
Perl5 tilføjer følgende funktioner: regelmæssig ekstraudstyr udtryk, Vilkårligt indlejrede datastrukturer, modularitet og genanvendelighed, objektorienteret programmering, Mange usability forbedringer, Forenklet grammatik, Leksikalsk scoping, POSIX, Pakkens konstruktører og destructorer, Flere samtidige DBM implementeringer, og subroutine definitioner kan nu autoloaded.

perl-languagePerl niche
Perl styrke ligger i dens evne til at interagere med det miljø. Det er en meget kraftfuld strenghåndtering sprog. Det er i stand til at åbne og manipulere mange filer fra det samme program, med lethed. Det kan manipulere UNIX skaller, og udstede kommandoer til systemet. Alle disse funktioner gør det et stærkt administrativt værktøj, der er i brug på næsten alle større UNIX-systemer. Det popularitet kan ses i omdannelsen af ​​Perl til mange hjemme-pc -systemer. Den er oversat til at fungere i MS-DOS, Windows, Windows 95, Macintosh DOS og Amiga DOS, bare for at nævne et par stykker.
Nye retningslinjer for Perl5

Perl er begyndt at bevæge sig i retning af det er C arv ved at tilføje muligheden for at programmere ved hjælp af objekter. Det er også tilføjet muligheden for at være så struktureret eller ustruktureret, som du ønsker det skal være.
Referencer, der anvendes ved udarbejdelsen af ​​dette resumé er: Programmering perl, skrevet af Larry Wall og Randal Schwartz. Det er en glimrende kilde til information, og gør et godt stykke arbejde for at undervise dig de snørklede af sproget. Bogen er udgivet af O’Reilly & Associates, en meget god kilde til computer- bøger. At besøge deres webside, skal du blot klikke her. Og endelig kan du besøge Perl Arkiv, på World Wide Web. Den indeholder en masse oplysninger, som kan være nyttige for dig i din søgen efter at lære perl.
Sample Programs

Her er nogle eksempler perl programmer.
Det første er et simpelt hej verden program. Når det kører, vil det blot udskrive “Hello World! ” på skærmen. Klik her for at se kildekoden, eller klik her for at hente koden.

Her er et simpelt program, der læser i en fil og returnerer filen med linjenummer tilføjet. Klik her for at se kildekoden, eller klik her for at hente koden.

Dette er en simpel rekursiv program, der gør aritmetik med listrefs. Klik her for at se kildekoden, eller klik her for at hente koden.

Den næste kode er en lidt mere kompliceret, og viser off perl perlerække håndtering magt. Det tager en fil, angivet af brugeren, enten ved at blive bedt af programmet, eller angives på kommandolinjen, og fjerner alle mellemrum fra det. De ændrede linier skrives til en fil med en. Stp extention.

Eksempel : Den kommandolinje erklæring, strip.pl file.txt, er præcis det samme som denne prompt fra programmet, Indtast navnet på den fil, der skal fratage mellemrum : file.txt. Programmet output vil derefter blive skrevet til filen, file.stp.

Dette er blot et udsnit af perl perlerække manipulation magt. Du kan angive næsten alt for programmet til at søge og erstatte. En god brug af dette er at skabe HTML-dokumenter fra tekstfiler. Du kan angive nøgleord for programmet til nul i den, og erstatte disse ord en hyper tekst kode. Klik her for at se kildekoden, eller klik her for at hente koden.

Her er et andet eksempel på perl perlerække manipulation magt hower, denne gang kombinerer vi strenghåndtering med nogle fil håndtering kapaciteter. Dette program viser at spørge brugeren om input, søgning, og fil manipulation. Det beder brugeren om et input filnavn, et output filnavn, en søgning filnavn og en erstatning streng, og erstatter alle forekomster af søgemønster med strengen udskiftning under kopiering af input -filen til output filen. Klik her for at se kildekoden, eller klik her for at hente koden.

Dette er en mere avanceret eksempel, der viser bruger-input, string manipulation, basale kontrol-erklæringerne, fil manipulation, og det post -kommando. Programmet beder om en brugeren til at indtaste deres navn. Hvis brugerens navn er Randal bliver brugeren mødt ellers, bliver brugeren bedt om at indtaste et hemmeligt ord, der skal svare til en post i en præ- exising password fil. Hvis brugeren ikke at indtaste den korrekte adgangskode for at programmet sender mail til programmerne forfatter anmelde ham af brugerne mislykkede forsøg på at logge ind. Klik her for at se kildekoden, eller klik her for at hente koden.
Hvis du selv ønsker at læse mere om perl kan du under vores kilde fortegnelse finde mere info.

Kilder: